Cenimy Twoją prywatność, dlatego też zasadą Firmy MANN jest zapewnienie bezpieczeństwa danych i poszanowania pozostawionych nam przez Ciebie informacji.

Gromadzenie i wykorzystywanie danych osobowych

Administratorem danych pozyskanych poprzez witryny internetowe lulusport.pl jest: MANN BHZ Sp.J. Anna Zakrzewska, ul. Pojezierska 95, 91-341 Łódź
Dane osobowe gromadzone i przetwarzane są jedynie za zgodą użytkownika witryny internetowej www.lulusport.pl
Rejestracja w sklepie internetowym LULU SPORT (lulusport.pl) jak również wymaga wypełnienia formularza, w którym zawarte zostaną dane osobowe (imię, nazwisko), dane teleadresowe oraz informacje służące do zarządzania kontem (login, hasło). Dane te będą wykorzystywane w celu umożliwienia użytkownikowi dokonania zakupu, realizacji transakcji, a także w kontaktach z firmą.
Zaprenumerowanie elektronicznego, bezpłatnego czasopisma LULU SPORT (Newsletter) wymaga od użytkownika podania adresu e -mail.
Za zgodą użytkownika dane wykorzystywane będą do przesyłania informacji o charakterze handlowym.
Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania. W celu realizacji tego uprawnienia (np. rezygnacji z newslettera) Prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub z adresu hello@lulusport.pl.
Firma MANN zastrzega sobie prawo do wykorzystywania otrzymanych danych w celach marketingowych za uprzednią zgodą klienta.
Podczas wizyty na stronie internetowej automatycznie zbierane są informacje dotyczące wizyty (adres IP). Dane te wykorzystywane są jedynie w celach statystycznych.
Dane pozyskane przez lulusport.pl nie będą sprzedawane, ani udostępniane innym podmiotom w celach innych niż realizacja umowy. Dane osobowe pozyskane przez lulusport.pl nie są wykorzystywane do automatycznego profilowania.
W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane dane do następujących podmiotów: Poczta Polska, In post, firma kurierska KEX, DPD, Przelewy24, Pay Pall. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum
W przypadku kontroli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, dane użytkownika mogą zostać udostępnione pracownikom Urzędu zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust.2 Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – RODO.
W przypadku naruszenia warunków zakupów, naruszenia prawa lub, gdy będą wymagały tego przepisy prawa, dane użytkownika mogą zostać udostępnione organom wymiaru sprawiedliwości.

Dostęp do danych osobowych

Firma MANN zapewnia zarejestrowanym użytkownikom prawo do wglądu i modyfikacji oraz usuwania swoich danych osobowych.
Przysługuje Państwu prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również prawo żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: hello@lulusport.pl

Bezpieczeństwo danych osobowych

Formularze zamówień, które wymagają podania pełnych danych adresowych, są umieszczone w bezpiecznym obszarze serwisu i łączenie się z nimi odbywa się za pośrednictwem bezpiecznego połączenia (SSL).

Zmiany zasad Polityki Prywatności

Firma MANN zastrzega sobie prawo do aktualizacji i modyfikacji zasad powyższej Polityki.
Wszelkie zmiany dotyczące Polityki Prywatności ogłoszone zostaną poprzez umieszczenie zmienionej wersji na witrynach internetowych lulusport.pl

Akceptacja zasad Polityki Prywatności

Korzystając z witryn internetowych lulusport.pl użytkownik wyraża zgodę na warunki wymienione w powyższej Polityce Prywatności.
W przypadku, gdy użytkownik nie wyraża zgody na gromadzenie i wykorzystywanie danych osobowych zgodnie z zasadami polityki, zobowiązany jest powstrzymać się od korzystania z witryn internetowych lulusport.pl

Korzystanie z plików cookies

Czym jest plik cookie?

Plik cookie (ciasteczko) to niewielkie informacje w formie pliku tekstowego zapisywane na Państwa komputerze, po wyrażeniu na to zgody. Zawartość plików cookie nie pozwala na identyfikację użytkownika, a jedynie na rozróżnieniu od innego. Zazwyczaj taki plik zawiera nazwę strony internetowej z której pochodzi, czas przechowywania na komputerze czy innym urządzeniu oraz unikalny numer.

Rodzaje plików cookie

lulusport.pl wykorzystuje dwa rodzaje plików cookie:

– tymczasowe (ich żywotność jest zależna od czasu trwania sesji użytkownika do opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej)

– trwałe (pliki te zapisywane są w przeglądarce użytkownika, a ich trwałość jest określona w parametrach pliku. Ciasteczka wygasają po określonym czasie lub po ręcznym usunięciu przez użytkownika)

Pliki cookie wykorzystywane przez firmę LULU SPORT

Celem wykorzystywania plików cookie jest dostosowanie zawartości stron internetowych lulusport.pl optymalizacji korzystania ze stron internetowych użytkownika. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.

Tworzenie statystyk, pomagające zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości (więcej o plikach cookies Google Analytics i Stat24)

Utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu, przez co nie trzeba ich ponownie wprowadzać za każdym razem podczas odświeżania strony.

Zarządzanie plikami cookies

Korzystając z witryn internetowych lulusport.pl użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.

Istnieje możliwość zarządzania plikami cookies poprzez wybranie jednej z poniższych opcji. Wyszukiwarki można skonfigurować by zapobiegały akceptacji plików jednak może to doprowadzić do ograniczenia komfortu podczas przeglądania stron internetowych. Niektóre właściwości mogą być nieprawidłowo wyświetlane. Ustawienia akceptacji w przeglądarkach będą zazwyczaj znajdować się w „opcjach” lub „preferencjach” menu przeglądarki. Poniższe linki mogą być pomocne w innym przypadku zalecane jest użycie opcji ”pomoc”.

Internet Explorer Firefox Chrome

W celu zapoznania się z informacjami dotyczącymi wyczyszczenia przeglądarki ze wszystkich plików cookie proszę udać się pod adres: wyczyszczenie plików cookie.

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o ciasteczkach polecamy serwis http://wszystkoociasteczkach.pl/.

Lista Ciasteczek które zbieramy

Tabela poniżej zawiera nazwy ciasteczek które zbieramy oraz informację za co dane ciasteczka odpowiadają.

Nazwa CiasteczkaOpis Ciasteczka
CARTProdukty w koszyku
CATEGORY_INFOPrzechowuje informacje na stronie kategorii – pozwala szybciej wyświetlać strony.
COMPARELista produktów które zostały porównywane
CURRENCYPreferowana Waluta
CUSTOMERSzyfrowana wersja identyfikatora klienta w sklepie
CUSTOMER_AUTHWskaźnik określający czy klient jest aktualnie zalogowany w sklepie
CUSTOMER_INFOSzyfrowana wersja grupy klientów do jakiej należysz
CUSTOMER_SEGMENT_IDSSklepowy Segment ID klienta
EXTERNAL_NO_CACHEFlaga wskazująca czy buforowanie jest włączone lub nie.
FRONTENDID klienta na serwerze
GUEST-VIEWUmożliwia gościom edytować swoje zamówienia
LAST_CATEGORYOstatnia kategoria którą klient odwiedzał
LAST_PRODUCTOstatni obejrzany produkt
NEWMESSAGEWskazuje czy nowa wiadomość została odebrana.
NO_CACHEWskazuje czy jest dozwolone w użyciu pamięci podręcznej.
PERSISTENT_SHOPPING_CARTLink do informacji o Twoim koszyku i historii przeglądania
POLLID żadnej ankiety niedawno głosowały.
POLLNInformacje na jaki temat ankiety zostały przegłosowane.
RECENTLYCOMPAREDElementy, które zostały niedawno porównywane.
STFInformacje na temat produktów, które wysłałeś mailowo do znajomych.
STOREWygląd sklepu lub wybranego języka przez Ciebie.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIEWskazuje czy klient może używać plików cookie.
VIEWED_PRODUCT_IDSProdukty, które zostały ostatnio przeglądane.
WISHLISTZaszyfrowane listy produktów dodane do listy życzeń.
WISHLIST_CNTLiczba pozycji na liście życzeń.

Linki do innych stron

Nasza strona internetowa może zawierać linki do innych stron internetowych (serwisów). Jednak, gdy korzystałeś z tych linków do opuszczenia naszej strony, należy pamiętać, że nie mamy żadnej kontroli nad tymi stronami. W związku z tym, nie możemy być odpowiedzialni za ochronę i prywatność żadnych informacji, które podasz podczas zwiedzania takich miejsc i takie miejsca nie są objęte niniejszą polityką. Należy zachować ostrożność i zapoznać się z oświadczeniem o ochronie prywatności mających zastosowanie do takiej strony.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO